Förförd av en Nätpedofil

Bild

 

 

I den fanns en förälders värsta mardröm: ett otal meddelanden från ”And­reas”, varav ett som nämnde hur de ”älskat” veckan innan och vad han skulle göra med henne nästa gång. Det var hennes dotter han talade om, hennes lillflicka som inte ens hade behå än! ”Andas”, uppmanade hon sig själv. Hon ville kräkas samtidigt som hennes hjärna gick på högvarv. Vad hade hon gjort för fel? Var det för att hon och Hans bägge arbetade heltid? Katarina visste att hon aldrig fick prata med främlingar. Det hade de lärt både henne och hennes tre äldre syskon.

 

Ett litet utdrag av hur de kan gå till i verkligheten när nätpedofiler jagar barn på nätet. 

Här är länken till hela inlägget ”Förförd av en Nätpedofil”

Föräldraguide:

1. Ta en liten stund varje dag och prata om internet med ditt barn.
2. Våga vara vuxen och sätt gränser.
3. Våga vara nyfiken. 
4. Lär dig själv om internet.
5. Sätt upp gemensamma 
regler. 
6. Hjälp till att anmäla om något skulle hända. 
7. Var en bra förebild.
8. Var närvarande.
Prata med dina barn. Alla experter är överens om att detta är nödvändigt. Säg att du vill veta om någonting på nätet får dem att känna sig besvärade eller hotade. Gör klart att de inte får lämna ut någon som helst personlig information utan att först ha bett om lov. Se till att de förstår att folk ljuger på nätet. Det är ytterst viktigt att du håller kommunikationsvägarna öppna. Att ditt barn är medvetet om farorna och klarar av att identifiera dem är i slutänden det bästa försvaret.
 
Läs mer på http://surfalugnt.se/  hur du kan skydda ditt barn. 
 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *