Ska dömda pedofiler få vårdnaden/umgängesrätt om/med sina barn?

Enkel fråga:
Ska personer som blivit dömda för sexbrott mot barn få ha vårdnaden om sina barn eller umgängesrätt?
Sen flera år har denna fråga varit aktuell för våra politiker men verkar som att denna fråga bara bollas runt utan att något egentligen ändras.
Nu frågar vi er som läser denna blogg Vad tycker DU?

6 thoughts on “Ska dömda pedofiler få vårdnaden/umgängesrätt om/med sina barn?

 1. Hej!

  Jag anser att det är den utsatte som skall få avgöra lämpligheten i att få vara vidare vårdnadshavare. Då menar jag att detta skall prövas av myndighet/offret och dess ombud. Prövningar skall kunna anpassas och löpa under viss tid. Innan prövningens sista dag i dess nekande form löper ut skall ny prövning göras. Vårdnadsrätten skall tillföras den som är lämplig vårdnadshavare. Problem uppstår ju om familjedynamiken är densamma som innan brottet och den som utsatt barnet för sexbrott lever tillsammans även efter avklarat straff. Därför anser jag att det orsakar ett medmissbruk tillsammans med förövaren och den strukturen tål att diskuteras vidare om i begränsande syften och lyfta fram barnets behov och rätt till trygghet.

  Vänligen Nilla

 2. Förtydligande, jag skrev följande text: Jag anser att det är den utsatte som skall få avgöra lämpligheten i att få vara vidare vårdnadshavare. ……

  Rätt text från mig skall vara:

  Jag anser att det är offrets skydd som skall få avgöra lämpligheten om att få vara vidare vårdnadshavare……..

  F-låt, trött i skallen. Det blev fel och min avsikt var inte att provocera tanken.

  Vänligen Nilla

 3. Tyvärr säger lagen att barnet har rätt till båda sina föräldrar ! Men myndigheterna vänder på det hela ! Det har blivit så att föräldrarna har rätt till sina barn ! Här kan jag rabbla massa lagar osv ! En är att man ska ha barnets bästa för sina ögon ! Det tas det ingen som helst hänsyn till ! Hur många barn tror ni åker till en förälder som är dömda för sexuella övergrepp på dom ? Det är många ! Det är faktiskt så att domstolarna drömmer så ! Jag tycker således att minsta misstanke om sådana brott ska barnet skyddas och vårdnaden fråntas den misstänkte om inte annat så länge misstanken kvarstår ! Så är det inte i dag kan jag meddela er ! För övrigt så ljuger inte barn speciellt ofta om sådana här saker , även om myndighetsutövare ofta påstår det ! Nej utbilda förhörsledare osv för det är ofta där bristerna sitter ! För övrigt tycker jag inte det är en rättighet att vara förälder utan det är något man måste förtjäna , och för Guds skull lyssna på barnen ! Har förståelse att vissa vuxna har tutat i barnen vad dom ska säga i tex en vårdnadstvist , men med rätt utbildad personal spricker den bubblan ganska så snabbt !

 4. Ett litet inlägg ! Om ditt barn blir utsatt för övergrepp av den andra föräldern ( vårdnadshavaren ) och du vägrar vidare umgänge ! Tar barnet till tex mormor eller liknande allt för att skydda barnet, umgänges saboterar som det så vackert heter ! Då blir du till 99 procent av med din vårdnad oavsett vad den andra vårdnadhavaren har utsatt barnet för ! Tror Ni mig inte så gå till domstolen i din stad och begär ut handlingar i sådana mål ! Läs och häpna över slappheten och lagvidrigheten .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *